Rólam

Üdvözlöm,

Balog Richárd vagyok, 1983-ban születtem, Debrecenben. Gerincegyensúly Visszaállító Terápiával (GVT) foglalkozom, ami nagyon hasonlít a sokak által jól ismert csontkovácsoláshoz. Éppen ezért szinte mindenki csontkovácsként tart számon.

Ami engem megkülönböztet a manapság egyre több 1-2 hétvégés csontkovácsoktól, hogy nem néhány nap alatt sajátítottam el tudásom, hanem

több éven keresztül tanultam, a szakma kiemelkedő képviselőitől.

Megtanultam számos mozgásszervi degeneratív megbetegedés kezelésének lehetőségét. Mivel ezen betegségek gyakran kevert formában jelentkeznek, ezért nagyon fontos a tünetek pontos, precíz ismerete. A kezelés során nem minden esetben ropogtatok, csak amennyiben meggyőződtem annak szükségességéről.

Balog Richárd
Balog Richárd

GVT-terapeuta

Főiskolai tanulmányaim alatt ismerkedtem meg a Yumeiho ® japán masszázsterápiával 2003-ban, Kormos Krisztián személyében aki már akkor ezzel a módszerrel gyógyította a hozzá fordulók panaszait. Akkoriban puszta kíváncsiságból jelentkeztem be Krisztiánhoz egy kezelésre. Negyedévente rendszeresen visszajártam hozzá, mivel már az első alkalom után megtapasztaltam a terápia szervezetemre gyakorolt jótékony hatásait. Jobb közérzet, lazább izmok, magasabb terhelhetőség stb.

Az első kezelés után tudtam, hogy nekem is ezzel a nagyszerű gyógyító eljárással kell később hivatásszerűen foglalkoznom. A főiskola elvégzése után elkezdtem az egyetemi testnevelő tanári képzést is azért, hogy ismereteim ezen a területen is a maximális szintre emelkedjenek, de mivel akkor már tudtam, hogy nem a tanári pályát fogom választani elkezdtem a természetgyógyászati képzést is. Ettől kezdve minden energiám a természetgyógyászat és a Yumeiho ® japán masszázsterápia elsajátítására összpontosult. Azért, hogy jelenleg azzal foglalkozhatok amivel mindig is szerettem volna köszönettel tartozom Sikabonyi –Angyal Attilának, aki éveken át csiszolgatta tudásom, Kormos Gézának akinek személyisége az első perctől kezdve lenyűgözött, Faragó Katalinnak hogy elkezdhettem nála a tanfolyamot és megismertette velem a Yumeiho ® alapjait, illetve Galiotti Gábornak, akitől úgyszintén sokat tanultam.

Tanulmányaim:
  • 2002-2006:  Eger, Eszterházy Károly Főiskola, Testnevelő tanár
  • 2006-2008: Budapest, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, Testnevelő tanár, Életmód szaktanácsadó
  • 2007-2008: Budapest, Egészségügyi Továbbképző Intézet, Akupresszőr
  • 2014: Hódmezővásárhely, Yumeiho ® japán masszázsterápia 1-2. Diploma
  • 2015: Budapest, Yumeiho ® japán masszázsterápia 3. Mesterfokozat
Azok az emberek, akik megtisztelnek bizalmukkal és felkeresnek, azt gondolom nem csalódnak, hiszen mindig igyekszem a tudásom legjavát adni.