A kezelésről

Általános információk a Gerincegyensúly Visszaállító Terápiáról (GVT)
  • Ára: 8 000 Ft
  • Ideje: 20-40 perc, a kezelendő személy állapotától függően

A kezelés előtt kérem figyelmesen olvassa el az alábbiakat: Fontos információk

Az általam alkalmazott Gerincegyensúly Visszaállító Terápiát közel 10 éves tapasztalati háttérrel fejlesztettem ki. Munkám során eddig is számos távol-keleti masszázsterápiát, hagyományos népi csontkovácsolást, akupresszúrát, Yumeiho ® japán masszázsterápiát, továbbá a Budapesti Testnevelési Egyetemen tanult gyógytorna- és gyógytestnevelés gyakorlatrendszerét egyaránt alkalmaztam.

A kezelésről

Amikor megkérdezték tőlem mivel is foglalkozok, igazán sosem tudtam pontosan meghatározni. A GVT-t ezért kellett létrehoznom. Ez egy olyan személyre szabott kezelési módszer, mely a fent említett gyógyító eljárásokból minden esetben egyénre szabottan azokat a speciális technikákat alkalmazza, amellyel a páciens problémáját a leghatékonyabban meg lehet szüntetni.

A kezelésről

Az a véleményem, hogy az embereket nem szabad futószalagon kezelni. Minden egyes embernek neme, életkora, fizikai- és lelki állapota, illetve panasza alapján más és más típusú specializált kezelésre van szüksége. Számtalan betegség és panasz lehet jelen egyszerre, melyek miatt különböző kezelési módszereket kell alkalmazni. A terápiám sikeressége abban rejlik, hogy szelektíven egyesítem a különböző hagyományos, jól bevált módszereket a mai modern nyugati kezelési lehetőségekkel.

Mi történik a kezelés előtt?

Miután megérkezett a kezelőhelyiségbe, átbeszéljük milyen panasszal érkezett. Amennyiben elhozta orvosi leleteit (röntgen, CT, MRI stb.), közösen átnézzük azokat, majd elkezdem az állapotfelmérést, amely néhány fizikális vizsgálatból áll. Az állapotfelmérés során nem használok semmilyen számítógépes vagy elektromos berendezést.

Megkérem néhány egyszerű mozdulat végrehajtására, melyekből kiválóan lehet következtetni arra, milyen állapotban van a gerince, mennyire vannak letapadva izmai, milyen mértékben korlátozottak ízületi mozgáshatárai. Megnézem mekkora mértékű a testszimmetria eltérés a két testfél között, milyen izmainak tónusa, hol van az izomzat megerősödve vagy éppen elgyengülve. Miután egy átfogó képet kaptam fizikai állapotáról megbeszéljük milyen terápiára és megközelítőleg hány alkalomra van szükség, hogy panaszai rendeződjenek.

Mire számíthat kezelés közben?

Természetesen a kezelés közben számíthat némi fájdalomra. Gondoljon bele azért jött, mert már alaphelyzetben is fájdalmai vannak. Amikor elkezdem a problémás területet lazítani, még inkább érzékenyebb lesz. Ettől független törekszem arra, hogy a fájdalom az Ön legmagasabb tűréshatárán, ami jelen esetben egy 10-es skálán 10-es, a 6-os szintnél ne menjen magasabbra.

A kezelés során nyújtó és lazító hatású mozdulatokat végzek feszes, merev izmain, melyeket gyakran roppanó hang kísér. Ez a hang jelzi, hogy az ízület a helyére került, felszabadult a nyomás alól. Ez többnyire minimális, vagy semmilyen fájdalommal nem jár, inkább jól eső, megkönnyebbült érzést tapasztalhat utána. Csonttörés, gerincsérv kiszakadás és egyéb drasztikus kimenetelű esemény nálam semmiképp nem fordulhat elő!

Mire számíthat a kezelést követő néhány napban?

Az általam végzett terápia egy hagyományos gyógyító eljárás. Nem használok semmilyen gyógyszert vagy injekciót a tünetei enyhítésére, ezért nem minden esetben várhat azonnali állapot javulást. Ettől független természetesen számíthat arra, hogy akár egy kezelés után panaszai enyhülnek, vagy teljesen rendeződnek.

Előfordulhat az is, hogy esetleg azok a pontok, amelyeket jobban megnyomtam érzékenyek lesznek, és izomlázhoz hasonló fájdalmakat, zsibbadásokat is érezhet 1-2, akár 3-4 napig is. Ez mindig attól függ, mennyire volt problémás az adott terület és milyen gyorsan regenerálódik izomzata. A kezelés után nagyon ritkán előfordulhat néhány percig enyhe szédülés, fejfájás, vérnyomás ingadozás, mely a keringési rendszere fokozásából, az izmok lazább tónusából, a megváltozott vérkeringésből adódik.

Terápiám célja a tünetek csillapításán túl, megtalálni azok kiinduló okát, tehát a módszerem nem csupán tüneti kezelés, hanem oki terápia is egyben. Nagyon fontosnak tartom az emberek őszinte felvilágosítását a problémájukkal kapcsolatban. Ahhoz, hogy teljes képet kapjak állapotáról, és senkit ne vezessek félre, mindenképpen szükségesnek tartom a kezelést megelőző precíz orvosi kivizsgálást (röntgen, ct, mri, stb.) főleg abban az esetben, ha komoly fájdalmak és tünetek jelentkeznek. Amennyiben nincsenek leletei javaslatot teszek, milyen vizsgálatokra lehet szükség. Természetesen a javaslataimat minden esetben konzultálja meg kezelőorvosával.

Sajnos számtalan probléma létezik és azok sok esetben kevert formában is fennállhatnak. Például, lehet valakinek derékfájása, ágyéki porckorongsérve (gerincsérv),- akár több is, csigolya meszesedése, csigolya elcsúszása, gerinccsatorna szűkülete és lábba sugárzó fájdalma egyszerre. Éppen ezért sajnos nem garantálhatom azt, hogy minden problémája az első alkalom után rendbe fog jönni. Vannak olyan gerincbetegségek, gerincferdülések, kopások, amin már nem lehet nagymértékben javítani, esetleg azt tudjuk elérni hogy az állapot ne romoljon tovább. Amikor valaki ilyen problémával érkezik hozzám, természetesen jelzem előre, hogy körülbelül mekkora mértékű javulásra számíthat. Általánosságban azt tudom mondani, ha 2-3 alkalom nem hoz érezhető változást, akkor nem érdemes tovább folytatni a kezeléseket.

Garanciát sajnos nem tudok vállalni arra, hogy a terápia biztosan meghozza a kívánt eredményt, de arra számíthat, hogy mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb újra panaszmentesen élhessen.